Toimitusehdot

YLEISTÄ

Nämä ostoehdot ovat voimassa kaikkiin tilauksiin jotka asiakas, alla mainittu myös kuten "sinä, sinun, tilaaja tai asiakas" on tehnyt Greatlife Group AB (Y-tunnus: 556899-2605) alla mainittu myös kuten "me, meidän tai kauppias" sivustolla jossa www.greatlife.fi on myyjäosapuoli ja sinä asiakas olet ostajaosapuoli.

Jotta saat tehdä tilauksen www.greatlife.fi sivuston kautta, niin sinun pitää olla Suomessa asuva yli 18 vuotias yksityishenkilö ja et ole edunvalvojan valvonnassa tai vähintään 16 vuotias jolloin tarvitaan holhoojan suostumus.

Hyväksyt tämän sopimuksen ostoehdot kokonaisuudessaan kun suoritat tilauksen. Mikäli jokin tässä sopimuksessa oleva ehto, tai osa siitä, poikkeaa pakottavasta lainsäädännöstä, se on ilman vaikutusta siinä määrin kuin se ei ole asiakkaalle hyväksi. Tämä säännös on voimassa ainoastaan kun asiakas on yksityishenkilö ja kun ostos tehdään yksityiskäyttöä varten.

YRITYS- JA YHTEISTIEDOT

Puh: +46 8-520 275 50 (Arkipäivisin 10:00–11:00)

S-posti: [email protected]

Osoite:

Greatlife Group AB
Rosengatan 8
17270 Sundbyberg
Sweden
Y-tunnus: 556899-2605

TILAUS

Tuotteiden tilaaminen Greatlife.fi verkkokaupasta onnistuu helposti ja kätevästi. Tarjoamme turvalliset maksuvaihtoehdot ja luotettavat toimitukset.

Vastaanotamme tilauksesi kun painat "Suorita ostos" painiketta. Saat tilausvahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen kun tilaus on otettu vastaan. Kaikki varastossa olevat tuotteet ovat tilattavissa. Varastosaldo päivittyy jatkuvasti mutta pieniä erehdyksiä tai virheitä saattaa ilmetä.

Mikäli haluat muokata tilaustasi ota yhteyttä puhelimitse asiakaspalveluun +46 8-520 275 50 tai sähköpostitse [email protected]. Ilmoitus tilauksen muuttamisesta tai peruutuksesta tulisi tehdä ennen kun tilaus käsitellään (pakataan).

HINNAT JA MUUT KULUT

Hinnat ovat euroissa (EUR) sisältäen arvolisäveron (alv) voimassaolevan veroprosentin mukaan.

Greatlife pidättää oikeuden muuttaa sivustolla olevia hintoja ilmoittamatta siitä etukäteen, muutokset eivät kuitenkaan koske jo asiakkaan välillä tehtyjä sopimuksia hinnoista. Pidätämme oikeuden kuva, hinta ja kirjoitus virheisiin.

Mahdolliset lisäkulut tilauksen yhteydessä ovat toimitusmaksu ja maksuvaihtoehdon lisäkuluja, katso lisää kohdista Maksaminen ja Toimitukset.

TUOTTEET JA VALIKOIMA

Kaikki Greatlife.fi sivulla myynnissä olevat tuotteet ovat sopeutettu Suomen markkinoille. Tämä tarkoittaa mm. sitä että ne täyttävät Suomen ympäristö- ja turvallisuusvaatimuksia. Mikäli tuotteen käyttö sitä vaatii, tuote toimitetaan yleensä käyttöoppaan kera

MAKSAMINEN

Seuraavat maksutavat ovat käytössä: Klarna Checkout

Klarna Checkout

Käytössä olevat maksutavat: Lasku, osamaksulasku, korttimaksu ja suoraveloitus verkkopankin kautta.

Lasku

Kun maksat Klarna laskulla teet ostoksesi turvallisesti ja helposti. Sinun ei koskaan tarvitse ilmoittaa tilitietojasi, ja maksat vasta sen jälkeen kun olet ottanut tuotteita vastaan. Käyttäessä lasku maksutapaa Klarna tarkistaa osoitteen väestörekisteristä.

Muista että Klarna laskulla on 14 päivän maksuaika, maksuaika lasketaan alkaneeksi siitä kun paketti lähetetään varastoltamme.

Korttimaksu Klarna Checkout kautta

Maksukorttitietosi siirretään suojatulla yhteydellä ja tallennetaan turvallisesti salattuna. Maksukortti veloitetaan kun ostos on suoritettu, tällä hetkellä hyväksymme seuraavia maksukortteja: American Express, VISA Electron, Maestro, MasterCard

Verkkomaksu Klarna Checkout kautta (suoramaksu pankkisi kautta)

Greatlife.fi tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksaa suoraan internetpankkinsa kautta. Tämä maksutapa vaatii kirjautumista pankkiisi ja asiakkaan tunnistamista. Maksu suoritetaan sen jälkeen kun olet kirjautunut sisään ja hyväksynyt maksun. Tällä hetkellä suoramaksua voivat käyttää seuraavien pankkien tiliasiakkaat:

Danske Bank, OP, Nordea, Aktia, Säästöpankki, S-pankki.

Noutamattomat paketit

Mikäli et nouda pakettiasi sopimuksen mukaisella tavalla sinua veloitetaan 25 € sis. alvin. Mikäli olet valinnut tilauksen maksutavaksi laskun, lisäämme kustannukset laskuun ja jos olet maksanut tilauksesi, vähennämme kustannuksen takaisinmaksusta. Tämä summa on välttämätön voidaksemme korvata tässä tilanteessa ilmestyviä toimitus- ja käsittelykuluja. Huomioithan että noutamattomia tai vastaanottamattomia tilauksia ei lasketa peruutetuksi tilaukseksi.

Myöhästynyt tai kuljetuksessa vahingoittunut lähetys:

Mikäli tilauksesi ei ole saapunut toimitusajan sisällä niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos paketti on vaurioitunut kuljetuksessa niin jätä paketti noutamatta ja tee reklamaatio kyseiseen Postin noutopisteeseen. Mikäli olet noutanut vaurioituneen lähetyksen niin ota kuva paketista ja säästä vaurioitunut pakkaus mahdollista tutkimusta varten. Mainituissa tapauksissa ole yhteydessä asiakaspalveluumme [email protected]

Kuljetusriskin vastuu siirtyy asiakkaalle kun tilaus on toimitettu hänelle. Tämä tarkoittaa että Greatlife vastaa toimitusriskistä siihen asti kun tilaus on saapunut asiakkaalle.

TAKUU JA REKLAMAATIO-OIKEUS

Halutessasi tehdä reklamaation, tee se omalla käyttäjätililläsi (katso ohje ylempää). Mahdollinen tuotevirhe tulee ilmoittaa mahdollisimman pian tai heti kun vika ilmenee, jälkimmäinen kohtuullisessa ajassa (2 kuukautta).

Greatlife.fi myöntää kaikille sähkölaitteille 1 vuoden takuun ja 2 vuoden reklamaatio-oikeuden. Mikäli kyseessä on valmistusvika, vastaa Greatlife.fi reklamaatiokustannuksista.

Kuluttaja-asiamiehen linjauksen mukaan virhevastuu on 6 kuukautta. Jotta Greatlife.fi korvaa vian, tulee vian olla alkuperäinen, eli sen on täytynyt olla olemassa jo tuotteen ostohetkellä (valmistusvika). Kuuden kuukauden sisään ilmenevät viat lasketaan aina valmistusvioiksi, ja Greatlife.fi korvaa ne sinulle ilman kustannuksia. Mikäli kyseessä ei ole valmistusvirhe, kuuluu reklamaatio-oikeuteen se, että Greatlife.fi auttaa sinua tuotteen korjaamisessa, mutta ei vastaa kustannuksista.

Greatlife.fi ei vastaa vioista, jotka ovat aiheutuneet tuotteen kulumisesta tai väärinkäytöksistä. Tällaisia virheitä ovat muun muassa kulunut johto tai halkeamat tuotteessa.

Takuu- ja reklamaatio-oikeus on voimassa vain kuittia vastaan. Hyväksytyissä reklamaatioissa vastaamme mahdollisista kustannuksissa, kuten postimaksuista ja maksun palauksesta samalla summalla, kuin mitä ostoksesta on maksettu.

Kuluttajasuojalain mukaan tuotteesta ei voi reklamoida vain tyytymättömyyden vuoksi, koska emme myy avokaupalla.

Riitatilanteissa seuraamme kuluttajariitalautakunnan suosituksia. Linkin EU:n yhteiseen riidanratkaisusivuun löydät täältä.

PALAUTUSOIKEUS

Mikäli haluat palauttaa jonkin tilaamasi tuotteen, tulee sinun kuluttajasuojalain mukaisesti ilmoittaa siitä meille 14 päivän sisään tuotteiden vastaanottamisesta. Jotta palautuksesi hyväksyttäisiin, tulee tuotteen olla moitteettomassa kunnossa, käyttämätön ja alkuperäispakkauksessaan. Avattuja tai käytettyjä tuotteita ei voi palauttaa. Näin takaamme, että asiakkaidemme ostamat tuotteet ovat ehjiä ja käyttämättömiä.

Asiakas vastaa tuotteen palautuksesta, esimerkiksi tuotteen mahdollisesta vaurioitumisesta kuljetuksessa tai paketin häviämisestä. Pakkaa tuote hyvin.

Kun olemme vastaanottaneet palautuksesi ja arvioineet tuotteiden kunnon hyväksi, palautamme rahat sinulle 14 päivän kuluessa. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse, kun asia on käsitelty. Maksu suoritetaan samalla tavalla, kuin millä teit ostoksesi.

Voidaksemme hyväksyä palautuksesi, tuotteiden tulee olla avaamattomia ja käyttämättömiä. Tuote tulee lähettää takaisin täysin samassa kunnossa ja määrässä, kuin toimitettaessa. Tuotteen tulee olla pakattuna alkuperäispakkauksessa ja mahdollisten sinettien tulee olla ehjiä.

Palautukset

Tuotteilla on  kuluttajakaupassa 14 päivän palautusoikeus. Palautettavien tuotteiden tulee olla avaamattomia ja virheettömiä.

Mikäli haluat peruuttaa tilauksen tai palauttaa lähetyksen, teethän siitä ilmoituksen sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Keräilyvirheitä lukuun ottamatta Tilaaja vastaa tuotteiden palautuskustannuksista.  Samoin rahapalautuksissa toimituksen lähetyskulujen osuutta ei palauteta.