D-Mannose: Tehokas ja luonnollinen ravintolisä virtsatieinfektioille (VTI)

Lukuaika: 2–3 min
D-Mannose: Tehokas ja luonnollinen ravintolisä virtsatieinfektioille (VTI)

Virtsatieinfektiot

Virtsatieinfektiot (VTI), jotka usein johtuvat E. coli -bakteerista, ovat yleinen vaiva, joka vaikuttaa moniin ihmisiin ympäri maailmaa, erityisesti naisiin. Vaikka antibiootteja usein käytetään näiden infektioiden hoitoon, luonnollisten vaihtoehtojen kiinnostus on kasvanut. D-Mannose, yksinkertainen sokeri, jota esiintyy joissakin hedelmissä, on saanut paljon huomiota potentiaalisesta kyvystään hoitaa ja ennaltaehkäistä VTI:ta.

D-Mannose: Luonnollinen taistelija bakteereja vastaan

D-Mannosea esiintyy monissa eri hedelmissä, kuten omenoissa, appelsiineissa, persikoissa ja erityisen suurina määrinä karpaloissa, jotka tunnetaan virtsateitä edistävistä ominaisuuksistaan. D-Mannose on yksinkertainen sokeri, mutta toisin kuin muut sokerit, se imeytyy hitaasti elimistöön eikä vaikuta verensokeritasoihin samalla tavalla kuin esimerkiksi glukoosi.

D-Mannose ja sen toimintaperiaate

D-Mannose toimii ainutlaatuisella tavalla auttaakseen hoitamaan ja ehkäisemään VTI:ta. Kun D-Mannosea nautitaan, se kulkee ruoansulatuskanavan läpi ja lopulta verenkierron kautta virtsateihin. Siellä se sitoutuu E. coli -bakteereihin, jotka ovat yleisin VTI:n aiheuttaja. Tämä sitoutuminen estää bakteereita kiinnittymästä virtsateiden seinämiin, mikä helpottaa bakteerien huuhtoutumista virtsaamisen yhteydessä.

Mitä tutkimus sanoo D-Mannosesta ja VTI:sta?

Tutkimukset ovat antaneet lupaavia tuloksia D-Mannosen vaikutuksesta virtsateiden infektioihin. Tässä ovat kaksi merkittävää tutkimusta:

  • Vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessa "World Journal of Urology" verrattiin D-Mannosen tehokkuutta yleiseen antibioottiin toistuvien VTI:den ehkäisyssä naisilla. Tulokset osoittivat, että D-Mannose oli yhtä tehokas kuin antibiootti, mutta aiheutti vähemmän haittavaikutuksia.
  • Vuonna 2018 "Journal of Clinical Urology" -lehdessä julkaistu toinen tutkimus osoitti, että D-Mannose oli yhtä tehokas kuin antibiootti akuuttien virtsatieinfektioiden hoidossa naisilla.

Maailman ehkä paras hoito virtsatieinfektioon?

D-Mannose antaa lupaavia tuloksia luonnollisena ja tehokkaana vaihtoehtona antibiooteille virtsatieinfektioiden hoidossa ja ehkäisyssä. Erityisesti naisille, jotka kärsivät toistuvista VTI:sta, D-Mannose voi tarjota odotetun luonnollisen vaihtoehdon.

Kuinka valita hyvä D-Mannose?

Kun valitset D-Mannosea tukemaan virtsateiden terveyttäsi, on tärkeää kiinnittää huomiota tuotteen puhtauteen ja laatuun. Markkinoilla on monia ravintolisiä, eivätkä ne kaikki ole samanlaisia. D-Mannosemme on 100 % puhdasta, mikä tarkoittaa, ettei siinä ole lisäaineita, täyteaineita tai keinotekoisia ainesosia. Tämä puhtaus takaa korkean aktiivisen aineosan pitoisuuden, mikä voi edistää tehokkuutta. Lisäksi se sisältää karpaloa, hibiskuksen kukkaa ja voikukkajuuren, jotka ovat osoittautuneet erinomaisesti synergiaan D-Mannosen kanssa virtsateiden tukemisessa. Lisäksi se testataan kolmannen osapuolen laboratorioissa tuotteen puhtauden ja laadun varmistamiseksi.

Kirjailija

Kirjalähteet

Näytä lähdeviitteet

Kranjčec B, Papeš D, Altarac S. D-Mannose powder for prophylaxis of recurrent urinary tract infections in women: a randomized clinical trial. World J Urol. 2014 Feb;32(1):79-84. doi: 10.1007/s00345-013-1091-6.

Porru D, Parmigiani A, Tinelli C, Barletta D, Choussos D, Di Franco C, D'Amico A, Bobbi V, Bassi P, Artibani W. The role of D-Mannose in recurrent urinary tract infections in postmenopausal women: a prospective study. J Clin Urol. 2018;11(5):357-362. doi: 10.1177/2051415818773734.

Lenger SM, Bradley MS, Thomas DA, Bertolet MH, Lowder JL. Effects of D-mannose in recurrent urinary tract infection prophylaxis in postmenopausal women. Climacteric. 2020 Dec;23(6):594-599. doi: 10.1080/13697137.2020.1764970.