Magnesium on tärkeää kuntoillessa

Lukuaika: 1-2 min
Magnesium on tärkeää kuntoillessa

Magnesiumia tarvitaan moniin lihasten toimintaan vaikuttaviin prosesseihin, kuten hapenottokykyyn, energiantuotantoon ja elektrolyyttitasapainoon. Tutkimusten mukaan hyvin vähäinenkin magnesiuminpuute heikentää kuntoilijan suorituskykyä ja vahvistaa rasittavan liikunnan negatiivisia vaikutuksia (esimerkiksi oksidatiivista stressiä).

Tutkimukset osoittavat, että rasittava liikunta lisää magnesiumin poistumista virtsan ja hien mukana. Magnesiumin tarve voikin kasvaa 10–20 % rasittavan liikunnan seurauksena.

Ravintotutkimusten ja ihmiskokeiden perusteella magnesiuminpuute voi syntyä, jos urheilevien miesten magnesiuminsaanti on alle 260 mg päivässä ja naisten 220 mg päivässä. Uudet tutkimukset osoittavat myös, että suuri osa ihmisistä saa liian vähän magnesiumia.

Tutkimusten mukaan magnesiumlisillä on positiivisia vaikutuksia niiden treenaajien suorituskykyyn, joilla on puutetta magnesiumista.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa [email protected] saadaksesi ilmaista ravintoneuvontaa ja muitakin maksuttomia itsehoito-ohjeita ja terveysneuvontaa, jonka avulla voit pitää terveydestäsi mahdollisimman hyvää huolta. Itsehoito-ohjeitamme ei tule käyttää diagnoosien tekemiseen eikä sairauksien hoitamiseen tai parantamiseen. Itsehoito-ohjeemme ovat neuvoja ja vinkkejä, jotka eivät korvaa perinteistä terveydenhoitoa. Ravintolisiä ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio ja terveellinen elämäntapa ovat tärkeitä.

Kirjailija

Kirjalähteet

Näytä lähdeviitteet

Magnes Res. 2006 Sep;19(3):180-9. Update on the relationship between magnesium and exercise. Nielsen FH1, Lukaski HC.