JUURI NYT – 20 % alennus tuotteista hiukset, kynnet ja iho!

Magnesiumlisä auttaa nukkumaan paremmin

Lukuaika: 1-2 min
Magnesiumlisä auttaa nukkumaan paremmin

Magnesium ja univaikeudet

Noin puolella iäkkäämmistä aikuisista on univaikeuksia, mikä on vakava terveysongelma. Tutkimukset osoittavat, että magnesiumlisä helpottaa nukahtamista, parantaa unen laatua, pidentää nukkumisaikaa, lyhentää nukahtamisaikaa ja parantaa veriarvoja reniinin, melatoniinin ja kortisolin osalta.

Auttaako magnesium nukkumaan paremmin?

Erittäin korkealaatuisessa tutkimuksessa, joka tehtiin lumekontrolloituna kaksoissokkokokeena, testiryhmä sai 500 mg magnesiumia päivässä 8 viikon ajan, kun taas kontrolliryhmälle annettiin lumetuotetta, eli 0 mg magnesiumia päivässä. Tutkijat sulkivat pois sekoittavien muuttujien (nk. confounding factors) vaikutuksen, kuten esimerkiksi kalsiumin, kaliumin, kofeiinin ja hiilihydraattien saannin ja kokonaiskalorimäärän. Tutkijat ottivat verikokeita ennen tutkimusta ja sen jälkeen. Ennen koetta otetuissa verinäytteissä ei ollut eroja. Magnesiumia saaneen koeryhmän uni oli parantunut huomattavasti, ja melatoniinin ja reniinin pitoisuus oli noussut. Melatoniini ei ole ainoastaan tärkeä hormoni, jota tarvitaan kunnon uniin, vaan myös voimakas antioksidantti aivoissa.

Magnesiumlisä univaikeuksiin

Lumekontrolloidun kaksoissokkokokeen mukaan magnesiumlisä auttaa nukkumaan paremmin. Jos siis kärsit nukahtamis- tai univaikeuksista tai haluaisit vain nukkua paremmin ja syvemmin, saattaa magnesiumlisän kokeilemisesta olla hyötyä. Toisin kuin muutamat muut, me suosittelemme, että otat magnesiumin aamupalan yhteydessä etkä vasta illalla.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa [email protected] saadaksesi ilmaista ravintoneuvontaa ja muitakin maksuttomia itsehoito-ohjeita ja terveysneuvontaa, jonka avulla voit pitää terveydestäsi mahdollisimman hyvää huolta. Itsehoito-ohjeitamme ei tule käyttää diagnoosien tekemiseen eikä sairauksien hoitamiseen tai parantamiseen. Itsehoito-ohjeemme ovat neuvoja ja vinkkejä, jotka eivät korvaa perinteistä terveydenhoitoa. Ravintolisiä ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio ja terveellinen elämäntapa ovat tärkeitä.

Kirjailija


Greatlife.fi

Greatlife.fi

Greatlife.fi perustettiin, koska markkinoilla ei ollut ravintolisiä, joihin olimme tyytyväisiä. Meiltä puuttuivat tuotteet, joita voisimme käyttää itse, antaa lapsillemme tai suositella läheisillemme.

 

Kirjailija

Kirjalähteet

Näytä lähdeviitteet

J Res Med Sci. 2012 Dec;17(12):1161-9. The effect of magnesium supplementation on primary insomnia in elderly: A double-blind placebo-controlled clinical trial. Abbasi B, Kimiagar M, Sadeghniiat K, Shirazi MM, Hedayati M, Rashidkhani B. Source