JUURI NYT – 20 % alennus tuotteista hiukset, kynnet ja iho!

5 yksinkertaista vinkkiä hyvään vastustuskykyyn

Lukuaika: 2 min
5 yksinkertaista vinkkiä hyvään vastustuskykyyn

Tärkein asia, jonka avulla voimme ehkäistä sairastumista, on immuunijärjestelmämme. Se koostuu monista soluista ja kehon eri järjestelmistä, joiden kaikkien on toimittava yhdessä. Niiden on myös toimittava hyvin, jotta pysymme terveinä. Olemme koonneet yhteen viisi yksinkertaista vinkkiä ja neuvoa, joiden avulla voit pitää vastustuskykysi vahvana ja terveenä.

1. Nuku hyvin

Tiesitkö, että ihmiset, jotka nukkuvat huonosti tai liian vähän, sairastuvat todennäköisemmin altistuessaan viruksille? Yhdestä tai kahdesta huonosti nukutusta yöstä vielä selviää, mutta jos näin käy liian monta kertaa, immuunijärjestelmä kärsii. Voit itse vaikuttaa paljon unenlaatuusi, ja olemme itse asiassa kirjoittaneet kokonaisen artikkelin, jossa on 17 kätevää vinkkiä siitä, miten saat maailman parhaat unet.

2. Syö hyvin ja terveellisesti

Tankkaamme autoihin oikeanlaista polttoainetta, muuten emme voi ajaa. Sama pätee myös kehoon. Se tarvitsee oikeat ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet toimiakseen kunnolla. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on todennut, että näitä vitamiineja ja kivennäisaineita on saatava tarpeeksi, jos haluat, että immuunijärjestelmäsi toimii kunnolla:

  • A-vitamiini (löytyy kaikista monivitamiinimineraaleistamme)
  • C-vitamiini
  • D-vitamiini
  • B6-vitamiini (Pyridoksiini)
  • Folaatti
  • B12-vitamiini
  • Rauta
  • Sinkki
  • Seleeni
  • Kupari

Miten vitamiineja ja kivennäisaineita saa parhaiten? Terveellinen, tasapainoinen ja ravitseva ruokavalio on paras tapa saada niitä. Valitettavasti monet ihmiset luulevat syövänsä terveellisemmin ja ravitsevammin kuin he todellisuudessa syövät. Lisäksi joissakin elintarvikkeissa on nykyään vähemmän ravinteita teollistuneiden viljelymenetelmien vuoksi. Ei ole myöskään harvinaista, että korkea stressitaso ja ruoansulatuskanavan ongelmat heikentävät ravintoaineiden imeytymistä. Silloin lisäravinteet voivat mielestämme olla halpa terveysvakuutus.

3. Lähde liikkeelle

Säännöllinen liikunta on hyväksi terveydelle, mutta harva tietää, miten tärkeää se on immuunijärjestelmälle. Akuutit virusperäiset hengitystieinfektiot ovat maailman yleisin tartuntatauti, mutta säännöllinen liikunta voi vähentää niiden esiintyvyyttä. Tämä johtuu useista tekijöistä, kuten imusuoniston parantumisesta, mutta myös viruksia ja bakteereja tappavien tärkeiden aineiden vapautumisesta. Ulkoile ja harrasta liikuntaa omien mahdollisuuksiesi mukaan.

4. Kävele luonnossa

Useimmat ihmiset tuntevat olonsa hyväksi pitkän luontokävelyn jälkeen. Sanonnan mukaan luonto lääkitsee, ja tutkimukset osoittavat, että luonnossa kävely todella vähentää stressiä ja parantaa terveyttä. Aamukävelyllä saat myös tärkeää aamun valoa, joka edesauttaa hyvien unien saamista illalla.

5. Vähennä stressiä

Joskus on vaikea olla tuntematta sisäistä stressiä. Olemme kuitenkin erittäin hyviä käsittelemään akuuttia stressiä. Ongelma syntyy silloin, kun stressi ei hellitä ja siitä tulee enemmän tai vähemmän krooninen. Tällaista stressiä emme kestä kovin hyvin. Stressi heikentää immuunijärjestelmää, ruoansulatusta, solujen korjausta ja hedelmällisyyttä. Useimmat ihmiset tietävät, että pitkäaikainen stressi ei ole terveellistä, mutta mitä sitten pitäisi tehdä? Meillä on hyviä ja ilmaisia neuvoja stressin itsehoitoon. Ne eivät korvaa lääkärinhoitoa tai paranna sairautta, mutta ne ovat hyviä vinkkejä ja neuvoja, joita voit helposti toteuttaa kotona. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja kerromme lisää.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa [email protected] saadaksesi ilmaista ravitsemusneuvontaa ja myös muita ilmaisia neuvoja itsehoitoon liittyvissä asioissa ja terveyskäytäntöjä, joiden avulla voit parantaa omaa immuunijärjestelmääsi. Itsehoito-ohjeitamme ei tule käyttää sairauksien diagnosointiin, hoitoon tai parantamiseen. Meidän itsehoito-ohjeemme ovat neuvoja ja vinkkejä itsehoitoon, eivätkä ne korvaa tavanomaista lääketieteellistä hoitoa. Ravintolisät eivät korvaa monipuolista ruokavaliota. Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio ja terveelliset elämäntavat ovat tärkeitä.

Kirjailija


Greatlife.fi

Greatlife.fi

Greatlife.fi perustettiin, koska markkinoilla ei ollut ravintolisiä, joihin olimme tyytyväisiä. Meiltä puuttuivat tuotteet, joita voisimme käyttää itse, antaa lapsillemme tai suositella läheisillemme.

 

Kirjailija

Kirjalähteet

Näytä lähdeviitteet

Childs CE, Calder PC, Miles EA. Diet and Immune Function. Nutrients. 2019;11(8):1933. Published 2019 Aug 16. doi:10.3390/nu11081933

da Silveira MP, da Silva Fagundes KK, Bizuti MR, Starck É, Rossi RC, de Resende E Silva DT. Physical exercise as a tool to help the immune system against COVID-19: an integrative review of the current literature. Clin Exp Med. 2021;21(1):15-28.

Mau M, Aaby A, Klausen SH, Roessler KK. Are Long-Distance Walks Therapeutic? A Systematic Scoping Review of the Conceptualization of Long-Distance Walking and Its Relation to Mental Health. Int J Environ Res Public Health. 2021;18(15):7741. Published 2021 Jul 21. doi:10.3390/ijerph18157741

Andersen L, Corazon SSS, Stigsdotter UKK. Nature Exposure and Its Effects on Immune System Functioning: A Systematic Review. Int J Environ Res Public Health. 2021;18(4):1416. Published 2021 Feb 3. doi:10.3390/ijerph18041416